Chocolade salie ontbijt en kokos kardemom overnight oats

Chocolade salie ijs ontbijt

Recept: Chocolade salie ontbijt en kokos kardemom overnight oats

Start je dag actief!

In plaats van mijn dag slaperig te beginnen, zit ik tegenwoordig vol energie achter mijn laptop. Ik merk dat mijn dagen veel sneller gaan en dat het sporten in de ochtend ook goed is voor mijn stofwisseling. Elke ochtend je dag starten met een 30 minuten durende workout is al genoeg!

Goed ontbijten is essentieel

We weten allemaal dat het ontbijt onmisbaar is voor een goede start van de dag. In de ochtend ben je het productiefst en hier wil je ook zo lang mogelijk van genieten.

Ik zorg er tegenwoordig voor dat ik altijd een snel ontbijt in de koelkast heb staan waardoor ik de ‘makkelijke’ verleidingen kan laten staan.

Chocolade Salie ontbijt

Een heerlijk ontbijt om mee te nemen naar kantoor. De combinatie van chocolade en salie is verrassend lekker!

Ingrediënten
3 bevroren bananen
5-6 verse salie blaadjes
2 theelepels rauwe cacao poeder
Snuf zeezout
Handje walnoten
Honing (koop de honing direct bij een imker)

Bereidingswijze
1. Meng alle basis ingrediënten in een sterke blender tot een ijs-achtige structuur. Verscheur de verse salie blaadjes voordat je ze toevoegt aan het mengsel.
2. Giet het mengsel in een leuke, glazen drinkbeker en maak het af met een topping naar keuze. De topping op de foto bestaat uit een handje verkruimelde walnoten en honing direct van de imker.

Kokos Kardemom Overnight Oats

Deze kokos kardemom overnight oats maken wij vaak op zondag voor de dagen daarna. Het is heerlijk romig en de verschillende elementen zorgen voor een echte smaakexplosie in je mond! Elke week zorg ik voor een andere topping waardoor het nooit gaat vervelen.

kokos overnight oats

Ingrediënten gezonde jam
250 gram bevroren of vers fruit (blauwe bessen, frambozen, kersen of bramen)
1 eetlepel chiazaad
Snufje fijne zeezout
1 theelepel verse limoensap
Agave siroop of ahornsiroop (Maple Syrup) toevoegen naar wens

Ingrediënten overnight oats
400 ml (1 blik) kokosmelk
220 gram grove havermout vlokken
3 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop
½ theelepel kaneel
½ theelepel kardemom

Bereidingswijze
1. Mix alle ingrediënten voor de gezonde jam. Breng het fruit op een matig vuur al roerende aan de kook. Laat het fruit circa 6 minuten koken tot het fruit zacht is (het bevroren fruit zal veel water afgeven).
2. Voeg het chiazaad toe en roer goed tot het mengsel goed gemengd is. Laat het mengsel verder koken voor 8-15 minuten. Roer regelmatig en verlaag eventueel het vuur. Wanneer het merendeel van het water opgenomen is en het mengsel een dikkere structuur heeft, is het klaar.
3. Haal van het vuur en voeg het limoensap toe. Laat het mengsel een aantal uur in de koelkast afkoelen.
4. Meng de ingrediënten voor de overnight oats samen in een glazen voorraadpot met afgesloten deksel. Zet de voorraadpot een nacht in de koelkast zodat je de havermout en chiazaad de tijd geeft om zacht te worden. Combineer de overnight oats met de gezonde fruitjam en voeg een topping toe naar keuze. De overnight oats kan je een aantal dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Een reactie op “Chocolade salie ontbijt en kokos kardemom overnight oats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.