Recept: Rode bieten ravioli met Matcha

Rode bieten ravioli met Matcha

Rode bieten ravioli met Matcha

Wij heten de herfst en de winter welkom met deze rode bieten ravioli met Matcha!

Ingrediënten Pasta

300g Pasta meel
2 Theelepels Olijfolie
300ml Rode bietensap

Ingrediënten Matcha margarine

1 Theelepel Kissa Matcha Supermodel’s Secret
100g Vegan margarine
2-3 Bosjes salie

Ingrediënten vulling

300g Halfharde tofu
30g Kruiden (bijv. Dille, Peterselie of Spinazie)
10g Pijnboompitten
2 Eetlepels olijfolie
1Theelepel fijn geraspte bio citroenschil
1/2 Theelepel zout

Bereidingswijze

Om het pastadeeg te bereiden; leg het meel in een schone kom en maak een putje in het midden. Leg hierin de twee eetlepels olijfolie en 150ml bietensap en klop het op met een vork. Blijf roeren tot het geheel een deeg vormt. Kneed het deeg verder met je handen totdat het elastisch en glad wordt. Leg het hierna gewikkeld in vershoudfolie in de koelkast en laat het ongeveer 20 minuten rusten.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een oppervlakte bedekt met meel of met een pasta machine. Snijd het deeg in twee gelijke stukken.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan. Doe ze in een blender met alle andere ingrediënten en mix het tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout.

Leg de vulling met een theelepel op één van de stukken deeg met een ruimte van 3cm tussen elk hoopje. Maak de ruimte tussen de hoopjes een beetje nat met wat water. Neem het tweede stuk deeg, bedek het geheel hiermee en druk stevig met je vingers op het deeg tussen de hoopjes. Snijd vervolgens vierkante ravioli uit het deeg met een ravioli snijder en leg ze op het oppervlakte dat bedekt is met meel.

Smelt vervolgens de margarine in een pan. Zeef de Kissa Matcha Supermodel’s Secret in een kom, voeg 1 eetlepel gesmolten margarine toe en klop schuimig met een whisk. Giet het Matcha-mengsel in de pan met gesmolten margarine  en roer. Voeg de salie toe en laat het 5 tot 8 minuten bakken zodat de salie goed wordt opgenomen.

Breng water en 200ml bietensap aan de kook, voeg dan het zout en de ravioli toe. Kook het gedurende 1 a 2 minuten totdat ze aan het oppervlakte komen drijven. Haal ze daarna uit het water, doe ze in een kom en besprenkel met wat olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Verdeel de ravioli over de borden, voeg de Matcha margarine toe, serveer met wat saliebladeren en klaar!

biologische Matcha Supermodel's Secret
Shop

Matcha Supermodel’s Secret

Recept: Kissa Matcha granola

matcha granola

Kissa Matcha granola

Start je dag met een zelf geroosterde Matcha granola! Dit ontbijt geeft je zeker weten de juiste focus die je nodig hebt om de dag door te komen!

Ingrediënten granola

1 Hand vol cashewnoten, pijnboompitten, witte amandelen
150g Amandelschilfers
200g Haver
1 Hand vol cranberries
4 Eetlepels sesamzaad
2 Eetlepels maanzaad
1 Sinaasappel (sap)
1 Citroen (schil)
1 Theelepel kaneelpoeder
1/2 Theelepel gemberpoeder
1 Vanillestokje (merg)
1/4 Theelepel zout
1 Eetlepel olijfolie
3 Eetlepels agave siroop
50g Groene pistachenoten
2 Theelepels Kissa Matcha focus (gezeefd)

Saffraan appels

2-3 Appels
500ml Appelsap
1 Kaneelstokje
2 Kardemom capsules, lichtjes gebogen
1/2 Vanillestokje (vanilleboon)
1g Saffraan
500ml Soja yoghurt
Agave siroop om mee te serveren

Bereidingswijze

Was en schil de appels om er saffraanappels van te maken. Kook het appelsap samen met de saffraan en de kruiden, voeg de appels toe en kook gedurende 1 minuut. Haal hierna de pan van het vuur en laat 10 tot 15 minuten rusten. Vul een weckpot met het geheel.

Verwarm de oven op 150 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de pistachenoten en het matchapoeder, en leg het op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Rooster het geheel goudbruin en roer af en toe indien nodig.

Laat de granola afkoelen en voeg hier de pistachenoten en de matcha aan toe. Bewaar de granola in een luchtdichte, afsluitbare pot. Serveer met yoghurt, de saffraanappel en afhankelijk van smaak met agave siroop.

Recept: Kissa Matcha brood

matcha brood

Kissa Matcha brood

Dit knapperige Kissa Matcha brood zorgt voor groene variëteit en kracht aan het ontbijt!

Voor 2 broden, 580g ieder – 90 minuten bereidingstijd

Gist spons (voordeeg)

200g Volkoren speltbloem
200ml Water (32graden)
1/2 (=21g) Gist blokje

Ingrediënten Brood

4 Theelepels Kissa Matcha for cooking
3 Theelepels Kissa Green Tea naughty popcorn Genmaicha
450g Wit spelt bloem
150ml Water
100ml Soja melk (kamer temperatuur)
1/2=(21g) Gist
12g Zout
2 Teentjes knofloook
3 Mespunten chili pasta
3 Theelepels Provencaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de gist spons en zet het op een warme plek om een half uur te rijzen. Let op! De gist spons is erg zacht.
  2. Doe het spelt bloem, de gist, matcha en het zout in een mengkom. Voeg dan de gist spons samen met de provencaalse kruiden, de chilipasta, versnipperde knoflook teentjes en soja melk toe. Kneed alle ingrediënten goed zodat het een samenhangend deeg wordt.
  3. Leg een theedoek over het deeg en laat het 15 minuten rusten. Halveer daarna het deeg en maak er twee balletjes van en laat het weer 15 minuten rusten. Maak daarna naar eigen wens een vorm van het deeg (bv. stokbrood), leg het op een bakplaat dat bedekt is met bakpapier en laat het weer 10 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Snijd 3 keer met een mes over de lengte van het brood zodat er kleine gleufjes ontstaan. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven (230graden boven en onderwarmte) 20-25 minuten. Besprenkel met wat water

Tip: besprenkel het brood met olijfolie en Kissa Popcorn Genmaicha. Voor een extra knapperig en geurig brood!

Waarom wij kiezen voor vegan nagellak

vegan nagellak

Onze zoektocht naar de perfecte nagellak!

Lange tijd waren wij op zoek naar een nagellakmerk die aan onze ‘lijst’ van eisen voldoet. Nagellak kan nooit 100% natuurlijk en biologisch zijn, wel kan je ervoor zorgen dat je favoriete nagellak vrij is van de bekende schadelijke ingrediënten. Hiernaast was het voor ons belangrijk dat de nagellak dierproefvrij is, dat er geen dierlijke pigmenten worden gebruikt, dat de kleur en glans na een paar dagen nog steeds mooi blijft en dat er elk seizoen genoeg keus is qua kleuren! Wanneer de nagellak dan ook nog verpakt wordt in een mooie verpakking, zijn wij verkocht! Graag stellen wij jullie voor aan de vegan nagellakjes van OZN.

Lees verder

Stage Kenko Marketing/Vormgeving

Stage Kenko

Stage Kenko Marketing/Vormgeving

Per direct zoeken wij een marketing/vormgeving stagiaire! Heb jij een passie voor een gezonde & duurzame levensstijl maar ben je ook creatief en werk je dagelijks met Photoshop? Lees snel verder!

Kenko is een online boetiek waar je al je favoriete feel good producten met een eerlijk verhaal kan shoppen! Op dit moment nog online en via de Kenko Experience maar volgend jaar zal hier ook een fysieke winkel bijkomen. Per direct zijn wij op zoek naar een stagiaire die ons gaat helpen met onze online bekendheid d.m.v. marketingacties, vormgeving en de juiste social media strategie.

Voor meer informatie: Stage Kenko

 

 

 

Recept: Hot Matcha Chocolate

hot matcha chocolate

Hot Matcha Chocolate

Officieel is de meteorologische herfst weer begonnen en mogen we weer aan de warme chocolademelk! Maar dan wel een warme chocolademelk met Matcha 😉

Voor een persoon – Bereidingstijd ca 7 minuten

Ingrediënten
300 ml Havermelk
1 Theelepel bio Matcha for cooking
15g Agave siroop
Een snufje zeezout
0,5 Theelepel vanillepoeder
8g Cacao poeder

Bereidingswijze
Meng 250 ml havermelk met alle andere ingrediënten in een blender, doe het vervolgens in een klein pannetje en breng aan de kook. Klop de rest van de havermelk schuimig met een melkklopper. Doe het mengsel in een glas met een beetje melkschuim erboven op.

Hoe je slechte en goede kwaliteit Matcha kunt herkennen

goede kwaliteit matcha

Hoe je slechte en goede kwaliteit Matcha kunt herkennen
Matcha is in opkomst, een ontzettend populair superfood met veel antioxidanten die niet alleen als thee gebruikt kan worden maar die je ook kan verwerken in heerlijke gerechten. We zijn erg blij dat Matcha steeds bekender aan het worden is, maar helaas komen er dan snel ook minder goede versies op de markt.

Hoe weet je of jouw product échte Matcha is of niet? Dat kun je aan een aantal punten herkennen. De productiemethode van échte Matcha is veel ingewikkelder dan die van ‘industriële’ Matcha.

Het verschil in productie
Echte Matcha wordt gemaakt van bladeren van een theeplant die langere tijd in de schaduw heeft gestaan. Afhankelijk van de Matcha, kan dit oplopen tot vier weken. Dit belangrijke proces zorgt voor de unieke zoete smaak, de waardevolle ingrediënten en de karakteristieke smaragdgroene kleur. Hierna worden de bladeren met de hand geplukt en ontdaan van de nerven en steeltjes. De “tencha”, hetgeen overblijft van het blad, wordt in granietmolens langzaam gemalen zoals de monniken het 900 jaar geleden al deden. 

Dit is de traditionele en tegelijkertijd de beste methode om hoge kwaliteit Matcha te produceren. Dit zorgt ervoor dat de kleur, smaak en aroma van de kwetsbare tencha bladeren bewaard blijft. Een granietmolen vermaalt één blikje Matcha van 30 gram per uur. Een groot gedeelte van de Matcha reeds op de markt wordt gemalen in industriële molens waarbij veel waardevolle voedingsstoffen verloren gaan.

Bij Matcha van slechte kwaliteit worden de bladeren gebruikt van planten die niet in de schaduw gestaan hebben, waarbij het productieproces veel eenvoudiger en goedkoper is, maar waardoor ook de antioxidanten verloren gaan. De nerven en steeltjes worden vaak niet verwijderd en het poeder ziet er soms bruin/gelig uit. Het resultaat: Het heeft iets van Matcha weg, maar het is geen Matcha! Deze bladeren zijn vaak (naast dat ze niet in de schaduw gestaan hebben) ook niet biologisch, waardoor het geen gezonde werking heeft maar ook niet lekker is!

Hoe herken je hoge kwaliteit Matcha?
• Smaak: echte Matcha smaakt zoetig en fruitig en heeft een grassige smaak. Namaak Matcha proeft heel droog en heel bitter;
• Een helder groene kleur;
• Fijn gemalen waardoor het zijdezacht aanvoelt;
• Afkomstig uit Japan: de beste Matcha is afkomstig uit Japan. Veel Matcha op de markt is afkomstig uit China en Korea en voldoet niet aan de Europese eisen;
• Biologisch keurmerk: wanneer je Matcha drinkt is het een must dat de thee biologisch is; je drinkt immers het hele blad.

Matcha deeltjes hebben een afmeting van 5 tot 17 micrometer. Wil je weten of jouw Matcha fijngemalen is? Neem een blad papier waarop je wat Matcha legt, plaats je duim op de Matcha en trek een streep naar beneden. Als het er wat korrelig uitziet dan weet je dat de Matcha slecht gemalen is. Als je een duidelijke groene streep ziet dan weet je dat je goed Matcha poeder hebt!

goede kwaliteit matcha

De bovenste streep is échte Matcha, de onderste is slechte kwaliteit Matcha / namaak Matcha

Waar kun je goede kwaliteit Matcha kopen
De Matcha van Kissa Tea is van zeer hoge kwaliteit, heeft een intens groene kleur, komt uit Japan en voelt zijdezacht aan. Daarnaast is de Matcha van Kissa in verschillende soorten verkrijgbaar. Door de theeplanten korter en langer in de schaduw te laten staan creëer je verschillende smaken en zo heeft iedere Kissa Matcha een andere gezonde werking.

Meer informatie over de diverse Matcha’s van Kissa Tea lees je op de productpagina’s hieronder.

biologische matcha skinny
Lees hier verder

Matcha Skinny

100 % biologische Matcha

biologische Matcha Supermodel's Secret
Lees hier verder

Matcha Supermodel’s Secret

100% biologische Matcha

biologische matcha focus
Lees hier verder

Matcha Focus

100% biologische Matcha

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke zonnebrandcrème

Natuurlijke zonnebrandcrème

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om je goed in te smeren. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat goed smeren met zonnebrandcrème huidkanker kan voorkomen. Ik was zelf vroeger ook minder bezig met smeren, maar juist met een lichte huid (en die heb ik) is het belangrijk om goed te smeren. Iedere keer wanneer je in de zon of schaduw gelopen of gelegen hebt slaat de huid dit op en bij niet (goed) insmeren kan dit op latere leeftijd resulteren in huidkanker. Een ‘zonneplekje’ op je huid hoeft niet per se kanker te zijn maar je kan het wel ontwikkelen.

Een keer per jaar openen verschillende ziekenhuizen hun deuren zodat je de kans hebt om (gratis!) een check te laten doen op huidkanker. Het doel is meer bewustwording creëren voor huidkanker in de hoop dat mensen hun huid beter beschermen tegen de zon. Smeren is sowieso belangrijk, maar waarmee je smeert is ook belangrijk.

Synthetische versus natuurlijke zonnebrandcrème
Veel lezers gebruiken waarschijnlijk een van de bekende zonnebrandcrème merken, maar wist je dat deze zonnebrandcrèmes een aantal huidonvriendelijke ingrediënten bevatten en zelfs schadelijk zijn? Oxybenzone en methylparabenen zijn stoffen die je in veel synthetische zonnebrandcrèmes zult terugvinden.

Oxybenzone beschermt tegen UVB en een deel van de UVA stralen. Het wordt door het lichaam opgenomen en kan allergische reacties veroorzaken. De stof blijft nog 3 tot 5 dagen na het aanbrengen in je lichaam circuleren en kan de werking van hormonen nabootsen.

Methylparabeen is het meest gebruikte conserveringsmiddel in cosmetica, het kan door de huid worden opgenomen en kan ook invloed hebben op de hormoonhuishouding.

Naast het feit dat synthetische zonnebrandcrème schadelijk kan zijn, werkt hij ook pas na een half uur. Dit in tegenstelling tot natuurlijke zonnebrandcrème, ook wel minerale zonnebrandcrème genoemd, die direct werkt én waarmee je minder vaak hoeft te smeren.

Een minerale filter
Natuurlijke zonnebrandcrème werkt op basis van een minerale filter, in tegenstelling tot synthetische zonnebrandcrème die werkt met een chemische filter. Om de crème smeerbaar te maken wordt er zinkoxide en titanium toegevoegd. Soms worden er ook nanodeeltjes aan de zonnecrème toegevoegd. Wanneer dit niet toegevoegd wordt, blijft er een witte waas achter op je huid. De stoffen zinkoxide en titanium worden ook niet of nauwelijks door de huid opgenomen. Er wordt in feite een laagje op je huid gelegd en de UV-stralen worden gereflecteerd en verspreid.

Hoe weet je of jouw zonnebrandcrème een minerale filter heeft? Dat wordt niet altijd even duidelijk weergegeven, maar als er zinkoxide en titanium in zit dan duid dat op een minerale filter. Overigens dragen zowel zinkoxide als titanium bij aan het verminderen van ontstekingen, is zinkoxide een antioxidant en verzacht titanium bij een geïrriteerde huid. Onze voorkeur gaat uit naar een minerale filter zonder nanodeeltjes.

De vraag; wel of niet smeren?
Het antwoord is natuurlijk: JA! Smeren met welke zonnecrème dan ook is beter dan helemaal niet smeren. Hieronder vind je een overzicht van de huidtypes & aanbevolen SPF’s:

Type 1: een zeer lichte huid, bruint nooit en verbrand snel (factor 25-30)
Type 2: een lichte huid, bruint langzaam en verbrand vrij snel (factor 15-25)
Type 3: een vrij lichte huid, wordt makkelijk bruin en verbrand niet snel (factor 10-15)
Type 4: een licht getinte huid, bruint snel, verbrand bijna nooit (factor 5-10)

Een hogere factor is niet altijd beter, omdat de werking van de zonnebrandcrème vermindert na het aanbrengen. De SPF wordt altijd getest in een koele ruimte, waardoor je een vertekend beeld krijgt als het warm is. Bij hitte ga je namelijk zweten en kun je dus niet vertrouwen op de factor.

Het is trouwens ook een fabeltje dat als je bruin bent je niet meer hoeft te smeren of dat een hogere factor het bruinen vertraagt, wat veel mensen denken. Juist om de schadelijke stralen tegen te houden moet je smeren en het wil niet zeggen dat je niet bruint als je smeert.

Kenko heeft onlangs een op mineralen gebaseerde natuurlijke zonnebrandcrème toegevoegd aan het assortiment voor het lichaam. De crème biedt natuurlijke bescherming tegen UVA en UVB  stralen en is waterbestendig. Over twee weken lanceren wij tevens een op mineralen gebaseerde natuurlijke zonnebrandcrème voor het gezicht met SPF 25.

natuurlijke zonnebrandcrème
Shop hier natuurljke zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème body SPF20

Recept: Matcha ijssandwich

matcha ijs

Matcha ijssandwich
Een zelfgemaakte ijssandwich? Yes please! Maak je eigen Matcha aardbeienijs sandwich en vier de zomer!

Voor 12 ijssandwiches

Ingrediënten koekjes
230g Meel
20g Rijstmeel
170g Gemalen amandelen
1 Theelepel bakpoeder
120g Poedersuiker
3 Theelepels aardbeienpoeder, plus 3-4 eetlepels voor de topping
220g Koude vegan margarine
15gr Gevriesdroogde aardbeien

Ingrediënten ijs
3-4 Bamboe lepels Kissa Matcha Supermodel’s Secret
1l Vanille IJs

Bereidingswijze
Leg de bloem, rijstbloem, gemalen amandelen, bakpoeder, 3 theelepels aardbeienpoeder en de margarine in een kom en kneed met je handen. Voeg 3 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Doe er vershoudfolie omheen en laat 20 minuten in de ijskast rusten.

Verwarm de oven voor op 170 graden (150 graden heteluchtoven). Snijd de gevriesdroogde aardbeien door de helft. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een tafeltennis bal, meng met het aardbeienpoeder en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Laat ongeveer 5 cm ruimte tussen ieder balletje. Maak vervolgens alle balletjes plat met de bodem van een jampot en laat ze 7-8 minuten bakken. Plaats 1 minuut voordat de koekjes klaar zijn een aardbei op ieder koekje en zet ze terug in de oven.

Doe vanille ijs in een blender en laat het smelten. Kissa Matcha Supermodel’s Secret erbij doen en beiden fijn mixen. Doe daarna terug in de verpakking en leg weer in de diepvries.

Om de ijskoekjes af te maken, neem een bolletje ijs en doe aan iedere kant een aardbeienkoekje!

biologische matcha
Shop hier Matcha

Kissa Matcha
Supermodel’s Secret

Natuurlijke deodorant zonder aluminium; een betere keuze

Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Waarom je voor een deodorant zonder aluminium moet gaan
De meeste mensen die net overstappen op natuurlijke producten focussen zich vaak als eerste op voeding. Bij mij is het ook op die manier begonnen, maar het is ook belangrijk om te weten wat je op je huid smeert. In de ingrediëntenlijst staan zoveel ingrediënten waarvan we vaak niet eens weten wat het is en wat het doet.

Aluminium is een ingrediënt waarvan we vaak horen dat het schadelijk is, maar ook parabenen, propyleenglycol, ftalaten en triclosan zijn ingrediënten die vaak gebruikt worden en schadelijk zijn. Ik ga jullie dit uitleggen, maar eerst: wat is zweet eigenlijk?

Zweet is eigenlijk niet meer dan het afstoten van warmte door je lichaam. Doordat je lichaamstemperatuur hoger wordt, ga je zweten, waardoor je lichaamstemperatuur weer afneemt. Een natuurlijk proces dat niet altijd even fijn is, maar dat wel de temperatuur van je lichaam regelt.

Wat doet aluminium precies en waarom zit het in deodorant?
Er zijn zoveel onderzoeken gedaan en artikelen geschreven over dit onderwerp. Wat we 100% zeker weten, is dat aluminium de poriën sluit en zweet het lichaam niet kan verlaten. Daardoor wordt de natuurlijke warmteregeling verstoort en blijven afvalstoffen in je lichaam zitten.

In de supermarkten in Duitsland is bijna geen enkele deodorant meer verkrijgbaar mét aluminium, terwijl wij in Nederland moeilijk een deodorant kunnen vinden zonder.

Aluminium kan door de huid worden geabsorbeerd. Uit onderzoek is gebleken dat Alzheimer patiënten een hogere concentratie aluminium in hun lichaam hebben en het wordt afgeraden voor nierpatiënten om deodorant met aluminium te gebruiken. Krijg je nu meteen Alzheimer als je doorgaat met het gebruik van deodorant met aluminium? Nee. De een rookt zijn hele leven en is kerngezond en de ander die rookvrij is krijgt longkanker. Wat we wel kunnen doen is zo gezond mogelijk proberen te leven en het gevaar niet opzoeken.

Naast aluminium kun je ook beter parabenen, propyleenglycol, ftalaten en triclosan vermijden.

Parabenen: conserveringsmiddel dat de hormoonbalans kan verstoren.
Propyleenglycol: zorgt ervoor dat andere stoffen beter in het lichaam worden opgenomen en dat deze in de bloedbaan terecht komen. Het kan lever en nierproblemen veroorzaken en kan de huid irriteren.
Ftalaten: Een geleidingsstof voor geuren dat ook de hormoonhuishouding kan verstoren.
Triclosan: Een antibacteriële stof die de schildklierfunctie kan verstoren.

Fabrikanten stunten steeds vaker met parabenenvrije producten, maar doen dan gewoon propyleenglycol erin, let hier dus op!

Het enige vervelende aan een natuurlijke deodorant is dat hij vaak niet werkt! Wat heb je dan aan de deodorant? Na een lange zoektocht naar een effectieve natuurlijke deodorant, hebben wij uiteindelijk de natuurlijke deodorant van Loveli en Fine gevonden. De deodorant van Fine is zelfs ook vegan!

Natuurlijke deodorant die wél werkt

Loveli
Linda, oprichtster en producent van Loveli uit Nederland, heeft een natuurlijke deodorant stick ontwikkeld. Ze is op het idee gekomen toen haar moeder borstkanker kreeg en de artsen haar adviseerden geen deodorant met aluminium meer te gebruiken. Ze ging op zoek naar een natuurlijke deodorant, maar vond er geen een die werkte en besloot toen zelf een deodorant te ontwikkelen.

Het is een kleine stick, met een aangename geur die je makkelijk in je handtas kunt doen of in je handbagage voor als je op reis gaat. Ik gebruik ‘m zelf ook, ik vind ‘m heel fijn in gebruik en neem hem overal mee naartoe.

Loveli deodorant Fresh Cotton zonder aluminium
Shop

Loveli
Fresh Cotton

Natuurlijke deodorant Loveli
Shop

Loveli
Sweet Orange

Fine
Oprichtster Judith was al heel lang op zoek naar een natuurlijke deodorant, maar niets werkte. Samen met een vriendin heeft ze daarom besloten een natuurlijke deodorant te gaan maken die wél werkt.

Het merk komt uit Duitsland, is pas sinds juni van afgelopen jaar op de markt en is nu al een groot succes.
De FINE deodorant is vrij van aluminium en nanodeeltjes. Het is een natuurlijke deodorant met een bijzondere mix van vetiver en geranium die heel goed werkt. Hij wordt geleverd met een prachtige houten spatel in een herbruikbaar zakje van biologisch katoen. De spatel is handgemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Een heerlijke vegan deodorant zonder aluminium!

Fine deodorant zonder aluminium
Shop

Fine
Geranium & Vetiver