Terug naar brandstories

Het verhaal van Kissa Tea

Kissa betekent in het Japans “thee drinken”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een bedrijf te starten in natuurlijke producten?
We zijn een jong bedrijf, maar we verkopen een traditioneel product. Kissa Tea is opgericht in April 2015. De geschiedenis van Matcha daarentegen gaat meer dan 900 jaar terug. Tegenwoordig is Matcha een modern product en een superfood, tegelijkertijd is het ook een van de zeldzaamste en meest dure Japanse thee’s. Kissa combineert elegantie en duurzaamheid met een traditionele thee traditie in een hectisch leven. Kissa vindt thee opnieuw uit en gebruikt hierbij eeuwen oude kennis.

Kissa creaties zijn niet te vergelijken met die van de bekende theeproducten: Kissa creaties zijn niet alleen heel mooi, maar ook erg goed voor lichaam en geest en ze smaken gewoon goed!

Kissa heeft als standaard om de meest exclusieve thee aan te kunnen bieden, in een stijlvolle en elegante verpakking. Kissa wil je niet verleiden. Nee. Kissa wil je gelukkig maken.

Waar komen de producten oorspronkelijk vandaan en waar worden ze geproduceerd?
De oorsprong van Matcha is altijd Japan. De biologische Matcha is afkomstig uit de plaats Kagoshima dat op een schiereiland gelegen is in het uiterste zuiden van Japan.

De Matcha ontvangen wij van lokale thee boeren uit Japan waar wij goed contact mee hebben en die experts zijn op gebied van Matcha. Deze thee boeren produceren de matcha ook exclusief voor ons.

De thee struiken bevinden zich voor lange periode in de schaduw om zo de unieke, zoete smaak van KISSA Matcha te produceren. Onze thee boeren zorgen ook dat de plant genoeg schaduw heeft tijdens de laatste paar weken voor de oogst. De planten hebben voor het grootste gedeelte (90%) van de tijd schaduw, dit omdat ze dan hogere hoeveelheid chlorophyl en aminozuren bevatten. Dit resulteert in de subtiele, zoete smaak van Matcha thee. Matcha heeft een hoger anitoxidant gehalte dan ieder ander natuurlijk product en dat maakt het echt de ster onder de superfoods.

De bladeren die voor onze premium kwaliteit thee’s gebruikt worden zijn met de hand geplukt en worden met de grootste zorg verwerkt. Daarnaast worden de Matcha theebladeren van Kissa gemalen in granietsteen molens, zoals dat 900 jaar geleden ook al gedaan werd door de monniken. Deze langzame, maar zeer nauwkeurige maaltechniek zorgt ervoor dat onze Matcha nog beter smaakt.

Wat is jullie missie en welke dromen willen jullie in de toekomst nog realiseren?
Traditionele Matcha heeft zoveel gezonde ingrediënten en smaakt geweldig. Het bevat veel antioxidanten, vitaminen, aminozuren, mineralen, polyphenolen en zo veel meer. Naast antioxidanten bevat het ook: caffeine & L-theanine. Het effect: rustige energie en concentratie dat langer aanhoudt dan het effect wanneer je koffie drinkt. Daarnaast zijn er geen bijwerkingen. Wij willen dat iedereen de kans krijgt om deze speciale thee te ontdekken en dat Matcha een plek krijgt in onze samenleving!

Wat zijn jullie favoriete producten en waarom?
Ik ben een grote fan van onze Matcha producten en het hangt echt af van mijn dagelijks humeur. Wij hebben ook hele goede groene thee producten met een natuurlijke smaak.

Wat vinden jullie belangrijk als het om ingrediënten gaat?
Als je Matcha drinkt, drink je in feite het hele thee blad en niet alleen een extract. Daardoor drink je dus alle gezonde ingrediënten die aanwezig zijn in de groene thee bladen. Dit is de reden waarom wij zo strikt zijn met ons productie proces – je zou je ook pesticiden en andere niet gewilde ingrediënten op kunnen drinken. Daarom is het belangrijk te weten dat al onze ingrediënten biologisch zijn en dat al onze productie processen in lijn zijn met de laatste ontwikkelingen rondom voedselveiligheid.

Welk advies zou je mensen willen geven die overwegen over te stappen naar natuurlijke producten?
Probeer het eens! Onze biologische thee’s zijn van zo’n hoge kwaliteit dat ze ieder ander product makkelijk overtreffen.

Shop de producten van Kissa Tea

 16.95
 12.95
Uitverkocht
 17.95
Terug naar brandstories