Terug naar brandstories

Het verhaal van Meg, oprichtster van Raw Halo

Raw Halo

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een bedrijf te starten in natuurlijke producten?
Wij zijn klein begonnen in 2014 in mijn flat in West-Londen met het maken van biologische rauwe chocolade en het delen van heerlijke recepten. Op een gegeven moment heb ik besloten om geraffineerde suiker volledig uit mijn dieet te verwijderen. Ik ging op zoek naar een gezonder alternatief en kwam erachter dat er heel weinig keus was. Al snel droomde ik van een gezonde traktatie met de beste biologische ingrediënten met slechts een klein beetje natuurlijk zoetmiddel. Gedreven door mijn passie om gezond te eten, was Raw Halo al snel geboren! Biologische Peruaanse cacao meets biologische kokosbloesemsuiker en andere natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Met de support van een aantal retailers uit Londen, is een kleine collectie repen snel bekend geworden. Hierna is de collectie snel uitgebreid met als basis mijn favoriete Pure Dark chocolade recept en de romige, vegan Mylk chocolade.

Waar komen de producten oorspronkelijk vandaan en waar worden ze geproduceerd?
De chocolade wordt nu geproduceerd door een ervaren team van chocolatiers in Nederland. De biologische ingrediënten worden verfijnd door state of the art machines, die zorgen voor heerlijk romige rauwe chocolade. De chocolade wordt hierna getemperd om ervoor te zorgen dat de chocolade een mooie glans heeft. Hierna wordt de chocolade in mallen besprenkeld met onze favoriete toppings en daarna gekoeld in grote koelkasten voordat ze verpakt worden in onze signature verpakkingen.

Wat is jullie missie en welke dromen willen jullie in de toekomst nog realiseren?
Onze missie is om werelds meest geliefde luxe rauwe chocolademerk te worden. Het is geweldig om te zien hoe ver we zijn gekomen in amper 21/2 jaar. Terwijl we in veel van onze favoriete winkels al verkrijgbaar zijn, werken we hard om in veel meer landen verkocht te worden!

Wat zijn jullie favoriete producten en waarom?
Mijn favoriet is absoluut de Pure Dark chocoladereep. Bij het ontwikkelen van dit recept, hebben we veel verschillende variaties van cacao over de hele wereld getest. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Peruaanse criolla cacao, die een zachte en fruitige smaak heeft. Met de juiste balans van cacao en kokosbloesemsuiker, is dit voor ons donkere chocolade perfectie!

Wat vinden jullie belangrijk als het om ingrediënten gaat?
Wij vinden het belangrijk dat producenten de verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat de ingrediënten een positieve invloed hebben op mensen en het milieu. Wat Raw Halo betreft, is biologisch voor ons de kern. Al onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd van betrouwbare leveranciers. Al onze ingrediënten zijn fair trade, dit is voor ons als merk extreem belangrijk. Wij willen 100% zeker weten dat onze supply chain duurzaam en ethisch verantwoord is.

Welk advies zou je mensen willen geven die overwegen over te stappen naar natuurlijke producten?
Wij zouden iedereen willen aanmoedigen die overweegt om over te stappen op natuurlijke producten. Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen voor het eten van natuurlijk, biologisch en onbewerkt eten. Gelukkig is er tegenwoordig veel aanbod offline en online. Raw Halo is ook het bewijs dat natuurlijk zelfs lekkerder kan zijn!

Terug naar brandstories