Recept: Kissa Matcha brood

matcha brood

Kissa Matcha brood

Dit knapperige Kissa Matcha brood zorgt voor groene variëteit en kracht aan het ontbijt!

Voor 2 broden, 580g ieder – 90 minuten bereidingstijd

Gist spons (voordeeg)

200g Volkoren speltbloem
200ml Water (32graden)
1/2 (=21g) Gist blokje

Ingrediënten Brood

4 Theelepels Kissa Matcha for cooking
3 Theelepels Kissa Green Tea naughty popcorn Genmaicha
450g Wit spelt bloem
150ml Water
100ml Soja melk (kamer temperatuur)
1/2=(21g) Gist
12g Zout
2 Teentjes knofloook
3 Mespunten chili pasta
3 Theelepels Provencaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de gist spons en zet het op een warme plek om een half uur te rijzen. Let op! De gist spons is erg zacht.
  2. Doe het spelt bloem, de gist, matcha en het zout in een mengkom. Voeg dan de gist spons samen met de provencaalse kruiden, de chilipasta, versnipperde knoflook teentjes en soja melk toe. Kneed alle ingrediënten goed zodat het een samenhangend deeg wordt.
  3. Leg een theedoek over het deeg en laat het 15 minuten rusten. Halveer daarna het deeg en maak er twee balletjes van en laat het weer 15 minuten rusten. Maak daarna naar eigen wens een vorm van het deeg (bv. stokbrood), leg het op een bakplaat dat bedekt is met bakpapier en laat het weer 10 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Snijd 3 keer met een mes over de lengte van het brood zodat er kleine gleufjes ontstaan. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven (230graden boven en onderwarmte) 20-25 minuten. Besprenkel met wat water

Tip: besprenkel het brood met olijfolie en Kissa Popcorn Genmaicha. Voor een extra knapperig en geurig brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *