Recept: Ginger & Green Tea Tofu
Een simpel, heerlijk en gezond gerecht om klaar te maken!
Voor 1 persoon
Ingrediënten
100g Tofu
1 Theezakje hot ginger green tea
2 Eetlepels sesamolie
1 Theelepel sesamzaad
4 Stukken broccoli
½ Courgette
1 Handvol sugarsnaps
45g Soba noedels
1 Bosui
½ Eetlepel teriyaki saus
1 Theelepel tamarinde saus
Bereidingswijze
1. Snijd de tofu in stukken van 1.5cm dik en leg ze op een plaat. Sprenkel wat sesamolie eroverheen. Maak een Hot ginger green tea van Ace Tea open en verdeel de blaadjes over de tofu, verdeel dan de sesamzaadjes erover. Je kunt dit ook al eerder doen zodat de tofu de marinade goed kan opnemen.
2. Bereid de groenten voor door de courgette te snijden met een spiraalsnijder. (Als je geen spiraalsnijder hebt kun je het ook snijden met een dunschiller) Snijd dan de bosui in reepjes.
3. Breng water aan de kook om de soba noedels in te koken en volg de instructies op de verpakking. Normaal duurt dit rond de 5-6 minuten.
4. Plaats een koekenpan op het vuur en begin met het bakken van de tofu. Leg de rest van de marina even apart voor straks.
5. Ondertussen dat de tofu bakt leg je de rest van de marinade in een andere koekenpan en bak je de broccoli, voeg na een aantal minuten de sugar snaps toe. Bak ze beiden naar wens (bijt)gaar. Op het einde voeg je de courgette toe, de noedels, teriyaki saus en tamarinde saus.
6. Doe alle groenten en noedles in een bowl en gebruik de tofu als topping met nog wat extra teriyaki saus. De smaken in dit gerecht zijn heeerlijk!
De hot ginger green tea van Ace Tea koop je hier:
Bron: www.paleblueplate.com door Ellen Stanton