Recept: Kissa Matcha granola

matcha granola

Kissa Matcha granola

Start je dag met een zelf geroosterde Matcha granola! Dit ontbijt geeft je zeker weten de juiste focus die je nodig hebt om de dag door te komen!

Ingrediënten granola

1 Hand vol cashewnoten, pijnboompitten, witte amandelen
150g Amandelschilfers
200g Haver
1 Hand vol cranberries
4 Eetlepels sesamzaad
2 Eetlepels maanzaad
1 Sinaasappel (sap)
1 Citroen (schil)
1 Theelepel kaneelpoeder
1/2 Theelepel gemberpoeder
1 Vanillestokje (merg)
1/4 Theelepel zout
1 Eetlepel olijfolie
3 Eetlepels agave siroop
50g Groene pistachenoten
2 Theelepels Kissa Matcha focus (gezeefd)

Saffraan appels

2-3 Appels
500ml Appelsap
1 Kaneelstokje
2 Kardemom capsules, lichtjes gebogen
1/2 Vanillestokje (vanilleboon)
1g Saffraan
500ml Soja yoghurt
Agave siroop om mee te serveren

Bereidingswijze

Was en schil de appels om er saffraanappels van te maken. Kook het appelsap samen met de saffraan en de kruiden, voeg de appels toe en kook gedurende 1 minuut. Haal hierna de pan van het vuur en laat 10 tot 15 minuten rusten. Vul een weckpot met het geheel.

Verwarm de oven op 150 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de pistachenoten en het matchapoeder, en leg het op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Rooster het geheel goudbruin en roer af en toe indien nodig.

Laat de granola afkoelen en voeg hier de pistachenoten en de matcha aan toe. Bewaar de granola in een luchtdichte, afsluitbare pot. Serveer met yoghurt, de saffraanappel en afhankelijk van smaak met agave siroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *