Recept: Matcha koolrabi-kokossoep

Recept Matcha Focus

Recept: Matcha koolrabi-kokossoep 

Een koude stormachtige dag? Deze Matcha koolrabi-kokossoep gaat je opwarmen!

Voor 4 personen

Ingrediënten

3 Theelepels Kissa Matcha Focus
2 Sjalotten
1 Knoflookteentje
5 Eetlepels olijfolie
3 Koolrabi met bladeren
1 Theelepel geraspte verse gember
1 Theelepel geraspte biologische citroenschil
1 Eetlepel droge witte wijn
300ml Groentebouillon
200ml Kokosmelk
Zout
Peper

Bereidingswijze 

Schil de sjalotten en de knoflook en hak het fijn. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de sjalotten en de knoflook toe en laat 5 minuten sudderen.

Schil de koolrabi en snijd in stukken. Houd een paar bladeren apart voor garnering. Voeg de koolrabi, gember en citroenschil toe aan de pan. Voeg daarna de wijn toe, kook gedurende een paar minuten en voeg dan de groentebouillon en de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat gedurende 20 minuten sudderen afgedekt met een deksel.

Zeef twee eetlepels Kissa Matcha Focus in een kom, voeg 4 eetlepels van de soep toe aan de kom en klop schuimig met een whisk. Giet de Matcha vloeistof in de soep, pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de koolrabi bladeren in de vorm van kleine kerstbomen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en leg de bladeren hierin. Haal daarna de bladeren uit de pan en leg ze op wat keukenrol. Zeef een halve theelepel Kissa Matcha Focus over de bladeren.

Zeef de resterende halve theelepel Kissa Matcha Focus in een kom, voeg 3 eetlepels olijfolie toe en klop schuimig met een whisk. Verdeel de soep over de soepkommen, bedek met koolrabi blaadjes en besprenkel met Matcha olie.

biologische matcha focus
Shop

Matcha Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *