Waarom je Matcha thee moet drinken

biologische groene thee

Waarom je Matcha thee moet drinken

Matcha is ontzettend populair, niet alleen om thee van te maken maar je kan er bijvoorbeeld ook mee bakken. Het is ontzettend gezond, nog veel gezonder dan groene thee. In Matcha thee zitten evenveel antioxidanten als in 10 koppen groene thee! Daarnaast drink je bij gewone thee een aftreksel van het blad, maar bij Matcha consumeer je het hele blad en daarmee alle gezonde voedingsstoffen.

Hoe wordt Matcha gemaakt

De bladeren worden met de hand geplukt en vervolgens gemalen door een graniet molen, zoals 900 jaar geleden al door de monniken gebeurde. Stengels en aders worden verwijderd, waardoor het zachtste van het blad (dit heet Tencha) overblijft. De thee struiken bevinden zich voor lange periode in de schaduw om zo de unieke, zoete smaak van Matcha te produceren. De planten staan voor het grootste gedeelte (90%) van de tijd in de schaduw, dit omdat ze dan een hogere hoeveelheid chlorophyl en aminozuren aanmaken.

Chlorophyl, het stofje dat de plant aanmaakt en waardoor de plant een groene kleur krijgt, is voor heel veel dingen goed. Het kan onder andere ingezet worden bij kanker, vermoeidheid, nierziekten en het reguleert de bloeddruk. Aminozuren (eiwitten) zijn essentieel voor een gezonde huid, het genezen van wondjes en werking van onze organen.

De kwaliteit van de Matcha is belangrijk

Matcha van hoge kwaliteit smaakt veel beter dan lagere kwaliteit. Maar hoe weet je of de Matcha die je hebt gekocht van hoge kwaliteit is of niet? Je herkent het aan het volgende:

  • Hoge kwaliteit Matcha komt uit Japan
  • Is heel fijn en voelt zacht aan
  • Hoe groener, hoe hoger de kwaliteit

Onze fijne, hoge kwaliteits Matcha van Kissa is ook afkomstig uit Japan en is 100% biologisch.

Shop hier

Blijf tot 6 uur lang gefocust met Matcha Focus!
De geroosterde bladeren zorgen voor een unieke, nootachtige smaak.

Shop hier

Matcha Skinny
stimuleert het metabolisch systeem en heeft een bitterzoete, maar frisse smaak. Een echte aanrader voor groene thee liefhebbers.

biologische matcha
Shop hier

De Supermodel’s Secret
heeft de hoogste concentratie aan antioxidanten en is de beste keuze voor beginnende Matcha theedrinkers.

Wist je dat Matcha een goede vervanger is voor koffie? Het geeft hetzelfde effect als koffie, maar je blijft veel langer alert. In tegenstelling tot koffie waarbij er een energie piek is maar ook heel snel een daling. Daarnaast bevat Matcha minder cafeïne, maar bevat het ook L-Theanine dat zorgt voor een kalm maar toch alert gevoel.

Hoe bereid je de Matcha

Zeef de Matcha in een kommetje, giet water van maximaal 80 graden over de Matcha. Klop met je whisk de Matcha schuimig en geniet! Een goede Matcha kan je niet bereiden zonder whisk.

Matcha latte recept

Ingrediënten
– 250 ml melk (haver, rijst, kokos of amandelmelk)
– 50 ml water
– 1 theelepel Matcha
– Agave siroop (om te zoeten)

Bereiding 5 minuten

Breng de melk aan de kook en whisk ondertussen de Matcha met het water (maximaal 80 graden). Doe de melk in een glas en voeg langzaam de Matcha toe voor een mooie mengeling tussen de melk en de Matcha. Voeg wat agave siroop toe om het iets zoeter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.